Բաղադրիչներ
1. Հավի լյարդ – 400 գ
2. Սոխ շալոտ – 2 հատ
4. Կոճապղպեղ – 20 գ
5. Արգանակ – 100 մլ
6. Սոյայի սոուս – 2 ճ/գ
7. Մեղր – 1 ճ/գ
8. Աղ
9. Բուսայուղ – 4 ճ/գ
10. Ալյուր – 3/4 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Բալերը կիսել, կորիզները հեռացնել:
2. Սոխ շալոտը մաքրել և շերտատել:
3. Կոճապղպեղը մաքրել, մանրացնել:
4. Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել, սոխն ու կոճապղպեղը տապակել 5 րոպե:
5. Լցնել արգանակը և շոգեխաշել ևս 5 րոպե:
6. Ավելացնել բալը, եփել ևս 7 րոպե:
7. Լյարդի կտորները թավալել ալյուրի մեջ:
8. Մեկ այլ տապակի մեջ բուսայուղով երկու կողմից տապակել լյարդի կտորները:
9. Տապակած լյարդը տեղափոխել բալով տապակի մեջ և միասին շոգեխաշել ևս 10 րոպե: Ավելացնել սոյայի սոուսը, մեղրը, աղը և պղպեղը: Մատուցել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am