Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
1. Մուգ շոկոլադ – 100 գ
2. Կարագ – 100 գ
3. Շաքարավազ – 100 գ
4. Ձու – 2 հատ
5. Ալյուր – 2 ճ/գ
Բանանակաթնաշոռային շերտի համար՝
1. Կաթնաշոռ – 220 գ
2. Բանան – 1 հատ
3. Ձու – 1 հատ
4. Շաքարավազ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարագը և շոկոլադը հալեցնել, մի փոքր սառեցնել:
2. Ձուն հարել շաքարավազի հետ:
3. Ձվին ավելացնել շոկոլադե զանգվածը: Խառնել, մինչև միասեռ դառնալը:
4. Ավելացնել ալյուրը, խառնել:
5. Բանանային շերտը ստանալու համար ձուն և շաքարավազը հարել: Այնուհետև բանանը և կաթնաշոռը հարել բլենդերով:
6. Ձվին ավելացնել բանանը և կաթնաշոռը: Խառնել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
7. 21 սմ կաղապարը պատել յուղաթղթով, յուղապատել, շոկոլադե զանգվածը լցնել, հարթեցնել:
8. Շոկոլադե շերտի վրա զգուշությամբ լցնել բանանակաթնաշոռային զանգվածը, հարթեցնել:
9. Թխել մոտ 30 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
10. Ամբողջությամբ սառեցնել, հետո նոր հանել կաղապարից: Մատուցել սառը վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am