Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 250 գ
2. Կարագ – 90 գ
3. Ձու – 2 հատ
4. Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
5. Կաթ – 2 ճ/գ
6. Փխրեցուցիչ – 1.5 թ/գ
7. Դարչին – 1 թ/գ
8. Աղ – 1/4 թ/գ
9. Ելակ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Թխելու համար նախատեսված 24 սմ կաղապարը յուղապատել: Թասի մեջ խառնել ալյուրը, աղի, փխրեցուցչի և դարչինի հետ: Մեկ այլ թասի մեջ լավ հարել կարագը և շաքարավազը: Ավելացնել ձուն, կաթը, խառնել:
2. Ավելացնել ալյուրը և զգուշությամբ խառնել: Խմորը հավասարաչափ լցնել կաղապարի մեջ: Ելակները կիսել, շարել խմորի վրա, մի փոքր սեղմել: Իտալական ելակով տորթը թխել 30 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
3. Պատրաստի տորթը սառեցնել, վրան շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am