Դառը շոկոլադը շատ առողջարար է և պետք է ներառվի ամենօրյա սննդակարգում։ Նման խորհուրդ է տվել սննդաբան Յանա Գրիշինան (Ռուսաստան)։
Նրա խոսքով՝ մուգ դելիկատես է համարվում այն, որը պարունակում է բնական կակաոյի առնվազն 55%-ը, մինչդեռ կաթնամթերքում՝ միայն 25-35%-ը, հայտնում է ՌԻԱ Նովոստին։
Մասնագետի խոսքով՝ այն պարունակում է ավելի քիչ շաքար և ավելի շատ հակաօքսիդանտներ, քան կաթնամթերքը։ Այս ապրանքն օգտագործելիս կալորիաների մեծ մասը գալիս է ոչ թե ածխաջրերից, այլ ճարպից: Բացի այդ, սննդաբանը որպես հանքանյութերի աղբյուր նշել է մուգ շոկոլադը։
«Մուգ շոկոլադը երկաթի, մագնեզիումի, պղնձի, մանգանի եւ այլ հանքանյութերի հիանալի աղբյուր է, ինչպես նաեւ բարձրացնում է տրամադրությունը»,-ասել է Գրիշինան։
Նա նշել է, որ մուգ շոկոլադի օրական նորման կազմում է մոտ 20 գրամ։
«Սակայն չի կարելի շոկոլադ ուտել դատարկ ստամոքսին եւ օգտագործել որպես խորտիկ»,-հավելել է մասնագետը։