Բաղադրիչներ
1. Սալոր – 2 կգ
2. Սխտոր – 200 գ
3. Կծու թարմ պղպեղ – 3-4 հատ
4. Տոմատի մածուկ – 2 ճ/գ
5. Շաքարավազ – 200 գ
6. Աղ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Սալորը լավ լվանալ, կորիզները հեռացնել:
2. Կծու պղպեղները լվանալ, պոչերը կտրել, սխտորը մաքրել:
3. Մսաղացով աղալ սալորը, սխտորը և կծու պղպեղը: Խառնել, ավելացնել շաքարավազ, տոմատի մածուկ և աղ:
4. Լավ խառնել, դնել կրակի վրա: Անընդհատ խառնելով՝ եփել 20 րոպե:
5. Տաք աջիկան միանգամից լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել, շրջել և փաթաթել հաստ կտորով, մինչև լրիվ սառչելը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am