Բաղադրիչներ
1. Աղացած ընկույզ – 0.5 բաժակ
2. Կարագ – 250 գ
3. Շագանակագույն շաքարավազ – 200 գ
4. Եգիպտացորենի օշարակ – 60 գ
5. Ալյուր – 180 գ
6. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
7. Աղ – 1.8 թ/գ
8. Վանիլին – 0.5 թ/գ
9. Ձու – 4 հատ
Ջնարակի համար՝
1. Շաքարի փոշի – 300 գ
2. Կարագ – 3 ճ/գ
3. Եգիպտացորենի օշարակ – 1 ճ/գ
4. Վանիլին – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: 28×18 սմ ուղղանկյուն կաղապարը յուղապատել:
2. Թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը:
3. Ցածր կրակի վրա հալեցնել կարագը, ավելացնել շաքարավազը և եգիպտացորենի օշարակը, խառնել:
4. Վերցնել կրակից, ավելացնել վանիլինը և ձուն, լավ խառնել:
5. Կարագային զանգվածը խառնել ալյուրին և լցնել կաղապարի մեջ: Թխել մոտ 25-30 րոպե, որից հետո սառեցնել:
6. Պատրաստել ջնարակը: Մեծ թասի մեջ հարել կարագը՝ շաքարի փոշու, եգիպտացորենի օշարակի և վանիլինի հետ:
7. Ջնարակը լցնել կարամելային պիրոգի վրա, քառակուսի կտրատել, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am