Բաղադրիչներ
1. Ոսպ – 1 բաժակ
2. Չաման – 1 թ/գ
3. Համեմ – 1 թ/գ
4. Չիլի պղպեղ – 0.25 թ/գ
5. Սխտոր – 3 պճեղ
6. Բուսայուղ – 50 մլ
7. Մաղադանոս – 1 փունջ
8. Կիտրոն – 0.5 հատ
9. Աղ – 1 թ/գ
10. Սև աղացած պղպեղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. Ոսպը լավ լվանալ, լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել երկու բաժակ ջուր, աղ ցանել, եփել, մինչև փափկելը:
2. Բոլոր համեմունքները վերածել փոշու:
3. Մաղադանոսը մանր կտրատել, սխտորը մանրացնել, կիտրոնը քամել:
4. Պատրաստի ոսպը մի փոքր սառեցնել:
5. Բլենդերի մեջ լցնել ոսպը, համեմունքները, կիտրոնի հյութը, կանաչին, սխտորը, բուսայուղի կեսը: Հարել մոտ 5-6 րոպե, որպեսզի զանգվածը դառնա մաքսիմալ միասեռ: Ավելացնել մնացած բուսայուղը, նորից հարել: Արդյունքում ստացվում է փափուկ մածուկ: Պահպանել սառնարանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am