Բաղադրիչներ
1. Հավի ֆարշ (կրծքամիս + երկու ազդր) – 900 գ
2. Աղ – 1 թ/գ
3. Ձու – 1 հատ
4. Սոխ – 1 հատ
5. Հաց բատոն – 4 շերտ
6. Սև աղացած պղպեղ
7. Թթվասեր – 3 ճ/գ
8. Սերուցք – 200 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Վերցնել հավի երկու ազդր, հեռացնել կաշին, ոսկրահան անել: Ավելացնել նաև կրծքամիս: Միսը պետք է դառնա 900 գ: Աղալ հավի միսը՝ սոխի հետ միասին: Հացի վրա ջուր լցնել, թողնել 20 րոպե: Խառնել ֆարշը հացի հետ, նորից աղալ:
2. Ֆարշին ավելացնել ձու, աղ, պղպեղ, թթվասեր: Լավ խառնել: Ֆարշը կոտլետի համար պատրաստ է:
3. Ֆարշից գնդիկներ ձևավորել և դնել տաքացրած յուղով տապակի մեջ: Տապակել, մինչև բոլոր կողմերից կարմրի: Պետք է տապակել բարձր կրակի վրա, որպեսզի կոտլետների միջին մասը հում մնա:
4. Կիսահում կոտլետները տեղավորել կաթսայի մեջ: Վրան լցնել թթվասեր կամ սերուցք: Դնել ցածր կրակի վրա և եփել 15 րոպե: Մատուցել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am