Բաղադրիչներ
1. Թարմ դրոժ – 10 գ
2. Տաք կաթ – 65 մլ
3. Շաքարավազ – 65 գ
4. Ալյուր – 285 գ
5. Ձու – 1 հատ
6. Կարագ – 65 գ
7. Կաթնաշոռ – 50 գ
8. Չամիչ – 35 գ
9. Ռոմ – 3 ճ/գ
10. Կիտրոնի քերած կեղև – 1 թ/գ
11. Վանիլին
12. Աղ – 1 պտղունց
13. Դեղնուց՝ հարած կաթով – պատելու համար
14. Նշի թերթիկներ – 1 բուռ
Պատրաստման եղանակը
1. Չամիչը թրջել ռոմի մեջ, թողնել 1 ժամ:
2. Դրոժը լուծել կաթի մեջ և թողնել 5 րոպե:
3. Խառնել ալյուրը, աղը, կիտրոնի քերած կեղևը, վանիլինը և շաքարավազը:
4. Հետո ավելացնել ձուն, կաշնաթոռը, կարագը և դրոժային զանգվածը:
5. Հարթ խմոր հունցել: Վերջում ավելացնել չամիչը: Խմորը ծածկել և թողնել տաք վայրում 40 րոպե:
6. Եկած խմորից հաց ձևավորել, նորից ծածկել և թողնել ևս 15 րոպե:
7. Հացին դեղնուց քսել, վրան նշի թերթիկներ շաղ տալ: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան և թխել մոտ 35 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am