Բաղադրիչներ
1. Շաքարավազ – 150 գ
2. Մեղր – 150 գ
3. Թահին – 300 գ
4. Աղ – 1 գ
5. Պիստակ – 75 գ
6. Վարդի թերթիկներ՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը
1. Շաքարավազը, մեղրը և 75-80 մլ ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին կրակի վրա: Օշարակ պատրաստել:
2. Այդ ընթացքում աղն ավելացնել թահինին և դարձնել միասեռ: Օշարակը վերցնել կրակից և շատ արագ խառնել թահինի հետ, մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Ավելացնել պիստակը, խառնել: Հետևել, որպեսզի խառնուրդը չսառչի:
3. Ստացված զանգվածը լցնել նախապատրաստած կաղապարի մեջ: Հարթեցնել գդալի կլոր մասով և զարդարել կտրատված պիստակով և վարդի թերթիկներով: Սառեցնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am