Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 120 գ
2. Եգիպտացորենի ալյուր – 160 գ
3. Աղ – 1/4 թ/գ
4. Սոդա – 1/2 թ/գ
5. Ձու – 2 հատ
6. Կարագ – 110 գ
7. Թան – 240 մլ
8. Շաքարավազ – 60 գ
9. Բուսայուղ
10. Նրբերշիկ – 6 հատ
Պատրաստման եղանակը
1. Երկու տեսակի ալյուրները խառնել, ավելացնել աղ և սոդա:
2. Ձուն հարել հալեցրած կարագի, թանի և շաքարավազի հետ: Ավելացնել ալյուրին և լավ խառնել:
3. 24 հատ մինի-կեքսերի համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել:
4. Նրբերշիկները կիսել 4 մասի: Յուրաքանչյուր կեքսի համար նախատեսված փորվածքի մեջ լցնել մեկական ճ/գ խմոր և ավելացնել 1 կտոր նրբերշիկ:
5. Թխել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 10 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am