Բաղադրիչներ
1. Խուրմա (առանց կորիզի) – 160 գ
2. Շագանակագույն շաքարավազ – 320 գ
3. Կարագ – 160 գ
4. Ալյուր – 160 գ
5. Ձու – 1 հատ
6. Սերուցք – 160 մլ
7. Թթվասեր
8. Ձիթայուղ – 1 ճ/գ
9. Փխրեցուցիչ – 6 գ
10. Սոդա – 6 գ
11. Ծովային աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. Տապակը դնել բարձր կրակի վրա, մեջը լցնել կարագը, սերուցքը, շաքարավազի կեսը և աղը: Սպասել, մինչև շաքարավազը հալչի, կրակն իջեցնել և խառնելով մոտ 5 րոպե՝ սոուս պատրաստել:
2. Մանր կտրատված խուրմայի վրա սոդա շաղ տալ, վրան լցնել 80 մլ եռացրած տաք ջուր: Ձիթայուղը խառնել մնացած շաքարավազի հետ, ավելացնել մի փոքր հարած ձուն և լավ խառնել:
3. Ալյուրը, փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղը խառնել թասի մեջ և զգուշությամբ ավելացնել ձվաշաքարային զանգվածին: Հետո խմորին ավելացնել խուրման:
4. Պատրաստի խմորը տեղավորել սիլիկոնե կլոր կաղապարների մեջ, փաթաթել փայլաթիթեղով և թխել մոտ 25 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
5. Պուդինգները հանել կաղապարից, վրան տաք սոուս լցնել և մատուցել շատ սառը թթվասերի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am