Բաղադրիչներ
1. Դառը շոկոլադ – 250 գ
2. Շաքարավազ – 150 գ
3. Ձու – 4 հատ
4. Նուշ – 50 գ
5. Գետնանուշ – 50 գ
6. Լուծվող սուրճ – 1 թ/գ
7. Կոնյակ – 30 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Նուշի վրա եռացրած ջուր լցնել, թողնել մեկ րոպե: Հետո տեղափոխել սառը ջրի մեջ և մաքրել կեղևը: 10-15 րոպե դնել 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Գետնանուշը նույնպես չորացնել ջեռոցում, մաքրել կեղևը: Նուշը և գետնանուշը աղալ բլենդերով:
2. Շոկոլադը և կարագը հալեցնել, ավելացնել սուրճը, խառնել:
3. Ձվի դեղնուցները հարել շաքարավազի կեսի հետ:
4. Հարած դեղնուցներին ավելացնել շոկոլադը և ընկուզային փշրանքը: Ավելացնել նաև ալկոհոլը և խառնել:
5. Սպիտակուցները հարել մնացած շաքարավազի հետ:
6. Երեք անգամից սպիտակուցն ավելացնել շոկոլադե զանգվածին և զգուշությամբ խառնել:
7. 20×22 կաղապարը պատել փայլաթիթեղով, լցնել խմորը և թխել 30-40 րոպե, 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
8. Պատրաստի տորթի մակերեսը պետք է չորանա և ճաքճքի, իսկ մեջը պետք է խոնավ մնա: Տորթն ամբողջությամբ սառեցնելուց հետո փայլաթիթեղի ծայրերից բռնելով՝ հանել կաղապարից և թողնել հանգստանալու ամբողջ գիշեր: Մատուցել առանց զարդարելու:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am