Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 200 գ
2. Կարագ – 100 գ
3. Ձու – 3 հատ
4. Մասկարպոնե – 150 գ
5. Փխրեցուցիչ – 1 պտղունց
6. Շաքարավազ – 100 գ
7. Հատապտուղ – 2-3 բուռ
Պատրաստման եղանակը
1. Հարել տաք կարագը, շաքարավազը և ձուն: Զանգվածին ավելացնել մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը, ստանալ թանձր թթվասերի խտության խմոր:
2. Խմորին ավելացնել մասկարպոնե և հարել: Այնուհետև ավելացնել հատապտուղները և խառնել:
3. Կաղապարը պատել կարագով, լցնել կեքսը և հարթեցնել:
4. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան և թխել 10 րոպե: Այնուհետև ջեռոցը իջեցնել մինչև 180 աստիճան և թխել ևս 30 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am