Բաղադրիչներ
1. Ջուր – 1.5լ
2. Շամպինիոն – 300 գ
3. Լոլիկ – 4 հատ
4. Սոխ – 1 հատ
5. Լայմ – 1 հատ
6. Ծովախեցգետին – 200 գ
7. Աղացած կոճապղպեղ – 1 ճ/գ
8. Կիտրոնի քերած կեղև – 1 ճ/գ
9. Սխտոր – 2 պճեղ
10. Լեմոնգրաս – 2 հատ
11. Ձկան սոուս – 50 մլ
12. Տոմատի մածուկ – 1 ճ/գ
13. Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ
14. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Ծովախեցգետինը և մանր կտրատած լոլիկը եփել 10 րոպե:
2. Մանրացրած սոխը և սխտորը տապակել, ավելացնել սունկը, տոմատի մածուկը, կոճապղպեղը և կիտրոնի քերած կեղևը:
3. Տապակած մթերքներն ավելացնել ապուրին, լցնել կտրատած լեմոնգրասը և եփել 7 րոպե:
4. Ավելացնել ձկան սոուսը, աղը և լայմի հյութը։ Ապուրը պատրաստ է:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am