Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
1. Ջուր – 200 մլ
2. Բուսայուղ – 50 մլ
3. Կակաո – 3 ճ/գ
4. Սուրճ – 1 թ/գ
5. Շաքարավազ – 150 գ
6. Վանիլին – 1 տուփ
7. Ալյուր – 200 գ
8. Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ
9. Մուրաբա – 4 թ/գ
Շոկոլադե ջնարակի համար՝
1. Շաքարի փոշի – 3 ճ/գ
2. Կակաո – 1 ճ/գ
3. Ջուր – 1.5 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Թասի մեջ խառնել ջուրը և բուսայուղը:
2. Մեկ այլ թասի մեջ խառնել կակաոն, սուրճը, մեկ պտղունց աղը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը և մաղած ալյուրը:
3. Ջրիկ բաղադրիչները լցնել չոր բաղադրիչների վրա և խառնել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Կարելի է խառնել հարիչով:
4. Կաղապարը պատել յուղաթղթով, մի փոքր բուսայուղ քսել:
5. Խմորը լցնել կաղապարի մեջ: Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40 րոպե:
6. Պատրաստի տորթը կիսել, մուրաբա քսել:
7. Ջնարակի համար խառնել կակաոն և շաքարի փոշին: Ավելացնել եռացրած ջուր և խառնել: Տորթը պատել ջնարակով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am