Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
1. Ալյուր – 450 գ
2. Ձու – 3 հատ
3. Գոլ ջուր – 90 մլ
4. Բուսայուղ – 2 թ/գ
5. Քացախ – 1/3 թ/գ
Միջուկի համար՝
1. Հնդկահավի կա հավի փափկամիս – 300 գ
2. Եփած հնդկաձավար – 150 գ
3. Պինդ պանիր – 150 գ
4. Քաղցր բուլղարական պղպեղ – 2 հատ
5. Սոխ – 1 հատ
6. Թարմ կանաչի – 1 փունջ
7. Թթվասեր – 2 ճ/գ
8. Կետչուպ
9. Սպիտակ քունջութ – 50 գ
10. Ապխտած երշիկ – 100 գ
11. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սկզբում ձուն խառնել ալյուրի հետ և փշրանք ստանալ, հետո ավելացնել գոլ ջուրը և խմոր հունցել:
2. Խմորի կենտրոնում փոս ձևավորել և հերթով ավելացնել նախ՝ քացախը, իսկ հետո՝ նաև բուսայուղը: Խմորը գնդել:
3. Թողնելր, որ խմորը 30 րոպե հանգստանա՝ ծածկելով սրբիչով:
4. Պատրաստել միջուկը: Մանր կտրատել և թասի մեջ խառնել պղպեղը, փափկամիսը, սոխը, կանաչին, ապխտած երշիկը: Հետո ավելացնել կետչուպը, թթվասերը, աղը, եփած հնդկաձավարը և սև պղպեղը: Խառնել: Ստացված միջուկը տապակել կարագով մոտ 10 րոպե, միջին կրակի վրա:
5. Դրանից հետո խմորը ձեռքով ձգել և գրտնակել ալյուր շաղ տված սրբիչի վրա:
6. Խմորին բուսայուղ քսել, միջուկը տեղադրել եզրին, վրան մանր քերած պանիր լցնել:
7. Սրբիչի օգնությամբ փաթաթել և ռուլետ ձևավորել:
8. Չսեղմել, եզրերի ավելորդ խմորը կտրել: Վրան քունջութ շաղ տալ և թխել 30 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am