Գաստրիտով հիվանդ մարդկանց համար բանանի օգտագործումը անհրաժեշտ է ստամոքսի թթվայնությունը նվազեցնելու և այրոցի առաջացման վտանգը նվազեցնելու համար, սակայն սուր փուլում աղիքային հիվանդությունների դեպքում ավելի լավ է հրաժարվել այս մթերքից։ «ՌԻԱ ՆՈՎՈՍՏԻ» գործակալության հետ զրույցում ասել է սննդաբան Տատյանա Ռազումովսկայան։
Փորձագետի կարծիքով՝ կանաչ, չհասած բանանը հարուստ է նատրիումով և այդպիսով կարող է միզամուղ միջոցի դեր ունենալ։
«Հասածները լուծողական ազդեցություն ունեն, ուստի բանանը կարող է վնասակար լինել աղիքային խանգարումների կամ ստամոքս-աղիքային հիվանդությունների սուր փուլում: Դրանք կարող են առաջացնել փքվածություն»,- պարզաբանել է աղբյուրը:
Ռազումովսկայան հավելել է, որ մեկ բանանը էներգիա է տալիս մեկ ժամ ուժային մարզման կամ ծանր ֆիզիկական աշխատանքի համար: