Թերապևտ և հեռուստահաղորդավար Ելենա Մալիշևան Առաջին ալիքի «Ապրիր առողջ» հաղորդաշարի եթերում խոսել է այն ըմպելիքի մասին, որը նվազեցնում է երիկամների քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
Նրա խոսքով՝ սուրճի կանոնավոր օգտագործումը կարող է պաշտպանել հիվանդությունից։ Նրա գերծընկեր, նյարդաբան Դմիտրի Շուբինը հավելել է, որ ամերիկացի գիտնականների վերջին հետազոտությունը ցույց է տվել, որ այն մարդիկ, ովքեր օրական երեքից չորս բաժակ սուրճ են խմում, երիկամների քաղցկեղի զարգացման ռիսկը 16%-ով ավելի ցածր է, քան նրանք, ովքեր ընդհանրապես չեն խմում այս ըմպելիքը:
Մալիշևան նաև ասել է, որ սուրճը «հրաշալի ըմպելիք է», որը նվազեցնում է արյան ճնշումը և ընդհանուր առմամբ երկարացնում կյանքը։ Սակայն մասնագետները խորհուրդ են տվել ուռուցքային հիվանդություններով հիվանդներին առաջին հերթին մասնագետների դիմել։