Բաղադրիչներ
Շերտերի համար՝
1. Ալյուր – 3 բաժակ
2. Խտացրած կաթ – 1 բանկա
3. Ձու – 1 հատ
4. Սոդա (հանգցրած) – 1 թ/գ
Կրեմի համար՝
1. Կաթ – 750 գ
2. Կարագ – 200 գ
3. Շաքարավազ – 1/5 բաժակ
4. Ձու – 2 հատ
5. Ալյուր – 3/4 ճ/գ
6. Վանիլին – 1 փաթեթ
Պատրաստման եղանակը
1. Շերտերը պատրաստելու համար խառնել ալյուրը, խտացրած կաթը, ձուն և սոդան: Խմորը բաժանել 8 մասի, գնդել:
2. Մեկ գունդը գրտնակել կլոր տապակի չափով: Տապակը տաքացնել, շերտը տեղադրել տաք տապակի մեջ: Մեկ րոպե անց շերտը շրջել, թողնել ևս մեկ րոպե, հանել: Այդպես թխել բոլոր շերտերը: Եզրերը կտրել (զարդարելու համար):
3. Կրեմը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները, բացի կարագից: Ինտենսիվ խառնելով՝ եփել մինչև պնդանալը: Վերջում տաք զանգվածին ավելացնել կարագը:
4. Շերտերը պատել տաք կրեմով, փշրանք շաղ տալ: Թողնել՝ տորթը հանգստանա մի քանի ժամ, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am