Մթերք, որը հարուցում է քաղցկեղ
Դիտումներ՝ *
22:03 2022-01-18

Բժիշկ և սննդաբան Մարիա Տիխոմիրովը «ՌԻԱ ՆՈՎՈՍՏԻ» գործակալության հետ զրույցում ասել է, որ ապխտած երշիկի հաճախակի օգտագործմամբ քաղցկեղի ռիսկը զգալիորեն մեծացնում է:

Նա նշել է, որ արտադրանքը պարունակում է հսկայական քանակությամբ սոյա, համի ուժեղացուցիչներ, նիտրատներ, կոնսերվանտներ, ցածրորակ ճարպեր:

«Միս նույնպես դրանում, հավանաբար, առկա է: Միայն որակը կասկածի տակ է առնվում: Նման երշիկը բարձրացնում է Histamine- ի մակարդակը, ուստի պետք է բացառվի: Դա պարունակում է մեծ քանակությամբ նիտրոդեմամին, որը մեծացնում է ստամոքսի քաղցկեղի ռիսկերը»,- զգուշացրել է գործակալության զրուցակիցը: