Բաղադրիչներ
Խմորի համար
1. Ձվի սպիտակուց – 4 հատ
2. Շաքարավազ – 1 և 1/3 բաժակ
3. Մեղր – 4 ճ/գ
4. Քացախով հանգցրած սոդա – 1/2 թ/գ
5. Կարագ – 150 գ
6. Ալյուր – 2.5 բաժակ
Կրեմի համար՝
1. Կարագ – 300 գ
2. Ձվի դեղնուց – 4 հատ
3. Շաքարի փոշի – 1 բաժակ
4. Թթվասեր – 2 բաժակ
5. Կոնյակ – 1 ճ/գ
Միջուկի համար՝
1. Մանրացրած ընկույզ – 1 բաժակ
2. Սև սալորի չիր – 300 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Շերտերը պատրաստելու համար ձվի դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից: Սպիտակուցը հարել, ավելացնել շաքարավազ, կարագ, մեղր, քացախով հանգցրած սոդա, ալյուր և լավ հարել: Խմորը բաժանել երեք մասի: Կաղապարը յուղապատել, ալյուր շաղ տալ: Խմորը տեղադրել կաղապարի մեջ թաց ձեռքերով, թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինելը:
2. Կրեմը պատրաստելու համար կարագը, դեղնուցը և շաքարի փոշին լավ հարել, աստիճանաբար ավելացնել թթվասերը և կոնյակը:
3. Միջուկի համար սև սալորը կտրատել, ընկույզը մանրացնել:
4. Յուրաքանչյուր շերտին առատ կրեմ քսել, միջուկը տեղադրել, հավաքել տորթը: Թողնել՝ հանգստանա 12 ժամ: Մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am