Բաղադրիչներ
Երկու շերտի համար՝
1. Ձվի սպիտակուց – 8 հատ
2. Շաքարի փոշի – 1.5 բաժակ
3. Ընկույզ – 2 բաժակ
4. Ալյուր – 1 բաժակ
Կրեմի համար՝
1. Ձվի դեղնուց – 8 հատ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Կաթ – 3/4 բաժակ
4. Կարագ – 300 գ
5. Կակաո – 2-3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Սպիտակուցները և շաքարի փոշին լավ հարել: Ավելացնել մանցրացրած ընկույզը և մաղած ալյուրը: Խառնել: Բաժանել երկու մասի:
2. Շերտերը թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-50 րոպե, դրանից հետո անջատել ջեռոցը և որոշ ժամանակ չբացել:
3. Կրեմը պատրաստելու համար դեղնուցները հարել շաքարավազի հետ, մինչև լավ սպիտակելը: Ավելացնել կաթը և կակաոն: Զանգվածը տաքացնել ցածր կրակի վրա, մինչև պնդանա, բայց չեռացնել:
Սառեցնել:
4. Կարագը լավ հարել, այնուհետև սառեցրած դեղնուցակաթնային զանգվածից 2-3-ական գդալ ավելացնել զանգվածին և խառնել փայտե գդալով:
5. Շերտերին բոլոր կողմերից կրեմ քսել և թողնել մի քանի ժամ: Կիևյան տորթը զարդարել մանրացրած ընկույզով և քերած շոկոլադով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am