Պատրաստեք այս պարգ ու համեղ պիրոգը
Դիտումներ՝ *
11:20 2022-01-09

Բաղադրիչներ

1. Խուրմա – 2 հատ

2. Ընկույզ – 15 հատ

3. Ալյուր – 270 գ

4. Ձու – 3 հատ

5. Շաքարավազ – 170 գ

6. Կարագ – 150 գ

7. Կաթ – 80 մլ

8. Վանիլին – 1 ճ/գ

9. Դարչին – 1 ճ/գ

10. Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Կարագն ու շաքարավազը հարել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։ Այնուհետև հատ-հատ ավելացնել ձվերը:

2. Լցնել սենյակային ջերմաստիճանի կաթը և խառնել:

3. Խառնուրդի մեջ մաղել ալյուրը, փխրեցուցիչը, դարչինը։ Մանրակրկիտ խառնել։ Ավելացնել մանրացված ընկույզը։

4. Կաղապարը պատել կարագով, խմորը լցնել մեջը և վրան շարել խուրմայի շերտերը:

5. Թխել 60-70 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

168․am