Բաղադրիչներ
1. Գառան ազդր – 1 հատ
2. Աղացած կարմիր քաղցր պղպեղ – 1/4 թ/գ
3. Հազրեվարդ – 1/4 թ/գ
4. Բուսայուղ – 3 ճ/գ
5. Մանանեխի սերմ – 1 պտղունց
6. Սև աղացած պղպեղ – 1 պտղունց
7. Սխտոր – 3 պճեղ
8. Բանջարեղեն
9. Կանաչի
Պատրաստման եղանակը
1. Գառան ազդրը լավ լվանալ, չորացնել:
2. Առանձին թասի մեջ խառնել համեմունքները բուսայուղի հետ: Սխտորը շերտատել:
3. Ազդրի վրա դանակով կտրվածքներ անել, սխտորները տեղավորել անցքերի մեջ, պատել պատրաստված համեմունքներով և թողնել այդպես 30-40 րոպե:
4. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200-220 աստիճան: Ազդրը դնել ջեռոցը 10-15 րոպե, հետո ջերմաստիճանը իջեցնել մինչև 180 աստիճան և ազդրը թողնել ևս 70-90 րոպե: Ժամանակ առ ժամանակ վրան լցնել առաջացած յուղը:
5. Պատրաստի ազդրը տեղադրել համապատասխան ափսեի մեջ, զարդարել բանջարեղենով և կանաչիով, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am