Գերմանական տորթ՝ Բաումկուխեն
Դիտումներ՝ *
12:01 2022-01-15

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 150 գ

2. Ձու – 6 հատ

3. Աղ

4. Շաքարավազ – 250 գ

5. Կարագ – 250 գ

6. Կոնյակ – 4 ճ/գ

7. Օսլա – 100 գ

8. Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ

Ջնարակի համար՝

1. Շաքարի փոշի – 0.5 բաժակ

2. Կաթ – 0.5 բաժակ

3. Կակաո – 3 ճ/գ

4. Կարագ – 1.5 ճ/գ

5. Վանիլին

6. Ծիրանի ջեմ

Պատրաստման եղանակը

1. Ձվերի դեղնուցն ու սպիտակուցն առանձնացնել: Սպիտակուցը հարել 100 գ շաքարավազի հետ, մինչև լավ պնդանալը:

2. Մնացած 150 գ շաքարավազը տրորել կարագի հետ, ավելացնել կոնյակը և աստիճանաբար ավելացնել դեղնուցները:

3. Ալյուրը, օսլան, փխրեցուցիչը և մեկ պտղունց աղը խառնել իրար և մաղել: Երկու անգամից ալյուրը խառնել դեղնուցակարագային զանգվածի հետ:

4. Հետո կամաց-կամաց ավելացնել հարած սպիտակուցը և զգուշությամբ խառնել, որպեսզի սպիտակուցը չնստի:

5. 17 սմ կաղապարի հատակին պերգամենտ փռել, կողքերը յուղապատել:

6. Վերցնել 3 ճ/գ խմոր և լցնել կաղապարի մեջ, հարթեցնել: Թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 3-5 րոպե:

7. Հետո նորից վերցնել 3 ճ/գ խմոր, լցնել պատրաստի շերտի վրա, հարթեցնել, նորից թխել, և այդպես, մինչև խմորը վերջանա:

8. Պատրաստի պիրոգը թողնել կաղապարի մեջ մոտ 10 րոպե: Այնուհետև հանել պիրոգը և ամբողջությամբ սառեցնել:

9. Պատրաստի պիրոգը պատել ջեմով և ջնարակով:

10. Ջնարակը պատրաստելու համար կակաոն խառնել շաքարի փոշու հետ և վրան տաք կաթ լցնել: Խառնել, ավելացնել կարագը և վանիլինը: Խառնել, մինչև փայլուն ջնարակ ստացվի:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

168.am