Բաղադրիչներ
1. Սմբուկ – 1 կգ
2. Քաղցր պղպեղ – 500 գ
3. Սոխ – 500 գ
4. Դդում – 500 գ
5. Բուսական յուղ – 30-40 մլ
6. Լոլիկ – 500 գ
7. Սխտոր, համեմ, մաղադանոս, կարմիր ռեհան
8. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սմբուկները, պղպեղը, սոխը և դդումը մաքրել, խորանարդաձև կտրատել: Բանջարեղենը տապակել բուսայուղի մեջ:
2. Լոլիկները կեղևազրկել և հարել բլենդերով:
3. Կանաչիները մանր կտրատել: Ավելացնել բանջարեղենին և լցնել տոմատի խյուսը: Խառնել և դնել ցածր կրակի վրա: Համեմել աղով և սև պղպեղով: Շոգեխաշել, մինչև պատրաստ լինելը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
https://n1s1.hsmedia.ru/ac/70/93/ac709328211cfc948df3a9abff4da861/800x600_0xac120003_14044410361604321603.jpg
168.am