Բաղադրիչներ
1. Կաթնաշոռ – 200 գ
2. Թթվասեր – 50 գ
3. Ձու – 2 հատ
4. Չամիչ- 50 գ
5. Ծիրանի չիր – 50 գ
6. Կարտոֆիլի կամ եգիպտացորենի օսլա – 30 գ
7. Շաքարավազ – 30 գ
8. Կարագ՝ կաղապարը յուղելու համար – 10 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Չրերի վրա տաք ջուր լցնել և թողնել 10 րոպե:
2. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Թասի մեջ խառնել կաթնաշոռը, օսլան, թթվասերը, շաքարավազը և ձուն:
3. Ընկղմվող բլենդերի օգնությամբ ստանալ միասեռ զանգված:
4. Չրերը չորացնել, ծիրանի չիրը խորանարդաձև կտրատել:
5. Չրերն ավելացնել կաթնաշոռային զանգվածին և խառնել:
6. Թխելու համար նախատեսված 20×10 սմ չափի կաղապարը պատել պերգամենտով, յուղապատել:
7. Պատրաստված կաղապարի մեջ լցնել զանգվածը, հարթեցնել:
8. Թխել ջեռոցում 30 րոպե:
9. Թխելուց հետո սառեցնել, վրան շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am