Բաղադրիչներ
1. Հավի արգանակ – 1 լ
2. Տավարի փափուկ միս – 500 գ
3. Երկար բրինձ – 400 գ
4. Ապխտած երշիկ – 250 գ
5. Սոխ – 100 գ
6. Սխտոր – 4 պճեղ
7. Դափնու տերև – 3 հատ
8. Բուսայուղ – 2 ճ/գ
9. Լոլիկի կծու սոուս – 1 թ/գ
10. Կանաչ քաղցր պղպեղ – 1 հատ
11. Նեխուր – 1 ճյուղ
12. Կայենյան պղպեղ – 1/4 թ/գ
13. Աղ, սև աղացած պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Խորանարդաձև կտրատել տավարի միսը և երշիկը, բուսայուղով տապակել տավարի միսը 7 րոպե, ավելացնել երշիկը և տապակել ևս 5 րոպե:
2. Մանր կտրատել սոխը, սխտորը և քաղցր պղպեղը, նեխուրը շերտատել:
3. Բանջարեղենը շերտատել մսին, համեմել, աղ ցանել և միջին կրակի վրա շոգեխաշել 5 րոպե:
4. Ավելացնել բրինձը, խառնել, տապակել երկու րոպե, ավելացնել արգանակը, դափնու տերևը, հասցնել եռման, կրակից իջեցնել և շոգեխաշել 20 րոպե՝ ծածկելով կափարիչով:
5. Պատրաստի փլավին ավելացնել սոուս, խառնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am