Աշնանը պարտադիր պետք է փորձել այս ուտեստը
Դիտումներ՝ *
18:22 2021-11-27

Շեֆ-խոհարար Եվգենի Օպենկինի բաղադրատոմսը, Black Market ժամանակակից գաստրոնոմիական ռեստորան (Iconfood ռեստորանային հոլդինգ):

Բաղադրիչներ

1. Դդում (կամ քաղցր կարտոֆիլ) – 500 գ

2. Ռիկոտա – 200 գ

3. Մեղր – 50 գ

4. Զիրա – 5 գ

5. Դարչին – 3 գ

6. Աղ – 3 գ

7. Ձիթապտղի յուղ – 30 գ

8. Գետնանուշի սոուս

9. Ընկույզ – 15 գ

10. Չերրի լոլիկ

Գետնանուշի սոուսի համար

1. Քունջութի յուղ – 50 գ

2. Սոյայի սոուս – 100 գ

3. Թխկու օշարակ – 80 գ

4. Չիլի սոուս – 500 գ

5. Գետնանուշի մածուկ – 50 գ

6. Ձիթապտղի յուղ – 300 մլ

Պատրաստման եղանակը

1. Մաքրած դդումի վրա ձիթապտղի յուղ և մեղր լցնել, շաղ տալ համեմունքներ և աղ։ Եփել 25 րոպե, նախապես 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

2. Գետնանուշի սոուս պատրաստելու համար խառնել անհրաժեշտ բոլոր բաղադրիչները:

3. Դդումը սառեցնել, խորանարդաձև կտրատել, վրան ռիկոտա դնել, և լցնել գետնանուշի սոուսը: Զարդարել չերրի լոլիկներով և ընկույզով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Ամենաընթերցված