Բաղադրիչներ
1. Սմբուկ – 1 հատ
2. Լոլիկ – 2-3 հատ
3. Աղացած չոր համեմ – 0.5 թ/գ
4. Կարմիր աղացած կծու պղպեղ – 0.25 թ/գ
5. Կուսկուս – 1 բաժակ
6. Աղ, սև պղպեղ
7. Սոխ – 1 հատ
8. Սխտոր – 4 պճեղ
9. Զիրա – 0.5 թ/գ
10. Բանջարեղենային արգանակ – 1 բաժակ
11. Մաղադանոս – 1 փունջ
12. Բուսայուղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սմբուկները լվանալ, մաքրել, խորանարդաձև կտրատել, աղ ցանել, խառնել և թողնել կես ժամ: Հետո հեռացնել առաջացած հյութը, նորից լավ լվանալ:
2. Սոխը և սխտորը մանր կտրատել:
3. Սոխը և սխտորը տապակել բուսայուղով, մինչև փափկի, հետո ավելացնել համեմը, զիրան և կարմիր պղպեղը: Խառնել:
4. Լոլիկը մանր կտրատել, ավելացնել տապակի մեջ և շոգեխաշել 5 րոպե:
5. Ավելացնել սմբուկը, խառնել և շոգեխաշել մինչև սմբուկի փափկելը:
6. Հետո ավելացնել արգանակը, աղ և պղպեղ ցանել: Հասցնել եռման և վերցնել կրակից:
7. Ավելացնել կուսկուսը, կտրատված մաղադանոսը: Ծածկել կափարիչով: Թողնել 10 րոպե, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am