Բաղադրիչներ
1. Մուգ շոկոլադ – 150 գ
2. Դդմի խյուս – 200 գ
3. Կարագ – 160 գ
4. Շաքարավազ – 200 գ
5. Ձու – 2 հատ
6. Ալյուր – 230 գ
7. Դարչին – 1 թ/գ
8. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
9. Սոդա – 1/3 թ/գ
10. Կիտրոնի հյութ – 1 ճ/գ
11. Աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. 250-300 գ կեղևազրկված դդումը կտրատել, շարել ջեռոցի տապակին և 20 րոպե դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Պատրաստի դդումը վերածել խյուսի, սառեցնել: Ջեռոցի տաքությունը հասցնել 200 աստիճանի:
2. Շոկոլադը դանակով քերել:
3. Փափուկ կարագին (150 գ) ավելացնել շաքարավազը, հարել:
4. Ավելացնել ձուն, նորից հարել:
5. Ավելացնել դդմի խյուսը, դարչինը, ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը և սոդան: Խառնել:
6. Ավելացնել շոկոլադը և կիտրոնի հյութը: Խառնել: Պիրոգի խմորը պատրաստ է:
7. Թխելու համար նախատեսված կլոր կաղապարը (24 սմ) պատել մնացած կարագով, վրան մի փոքր ալյուր շաղ տալ: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ:
8. Թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե: Հանել ջեռոցից, թողնել, որ սառչի: Մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը