Բաղադրիչներ
1. Խտացրած կաթ – 1 բանկա
2. Կակաո – 30 գ
3. Կոկոսի քերուկ – ըստ ցանկության
4. Մանր դրաժեներ՝ կոնֆետները պատելու համար – ըստ ցանկության
5. Արևածաղկի յուղ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ոչ մեծ կաթսայի մեջ լցնել խտացրած կաթը, ավելացնել կակաոն, խառնել. պետք է ստացվի հարթ զանգված:
2. Տաքացնել միջին կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով այնքան ժամանակ, քանի դեռ զանգվածը չի սկսել պոկվել կաթսայի հատակից: Սառեցնել:
3. Ձեռքերը յուղապատել և միջին չափի գնդիկներ ձևավորել: Գնդիկները թավալել դրաժեի կամ կոկոսի քերուկի մեջ:
4. Պատրաստի գնդիկները 1-2 ժամ դնել սառնարանը, մինչև լրիվ պնդանալը: Մատուցել երեխաներին տոնակատարության ժամանակ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը