Բաղադրիչներ
1. Կաթ – 300 մլ (100 մլ՝ ժելատինի համար)
2. Ժելատին – 20 գ
3. Թթվասեր – 350 գ
4. Դեղնուց – 3 հատ
5. Շաքարավազ – 80 գ
6. Վանիլին – 1 պտղունց
7. Միրգ կամ հատապտուղ – 50 գ
Պատրաստման եղանակը
1. 100 մլ կաթը լցնել ժելատինի վրա: Խառնել, թողնել 10-15 րոպե:
2. Ձվերին ավելացնել շաքարավազ, խառնել, լցնել 200 մլ կաթը:
3. Դնել կրակի վրա, անընդհատ խառնելով՝ հասցնել եռման: Վերցնել կրակից և թողնել՝ մի փոքր սառչի:
4. Ելակը խորանարդաձև կտրատել: Ժելատինն ավելացնել ձվային զանգվածին, խառնել: Լցնել վանիլինը և թթվասերը, նորից խառնել:
5. Աղանդերը լցնել կաղապարի մեջ: Շարել ելակը: Կաղապարը ծածկել սննդային թաղանթով և 3-4 ժամով դնել սառնարանը:
6. Հանել կաղապարից, կտրատել, զարդարել ըստ ցանկության և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը