Դիետոլոգներ Մերի Սաբաթը և Լորեն Մանաքերը մյուսլին և բուլկիները նախաճաշի համար ոչ պիտանի են համարել։ Մասնագետների կարծիքը գլխավորում է Eat This, Not That! հրատարակությունը:
Երկու մասնագետներն էլ բացատրել են շաքարի բարձր պարունակությամբ սովորական թվացող նախաճաշի բացասական ազդեցությունը։ Ըստ Սաբաթի, մյուսլի որոշ ապրանքանիշերում ավելի շատ շաքար կա, քան մեկ բանկա գազավորված ըմպելիքում: Նույն պատճառով, որպես նախաճաշի վատ տարբերակներ են նշվել կեքսները, սքոնները և մրգային յոգուրտները:
«Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը (ԱՀԿ) խորհուրդ է տալիս ավելացված շաքարի չափաբաժինը պահել օրական կալորիականության 10 տոկոսից ցածր: Սա մոտավորապես 50 գրամ է կամ 12 թեյի գդալ մեծահասակների համար, ովքեր օրական 2000 կալորիա են օգտագործում»,-ասել է Մերի Սաբաթը:
Լորեն Մանաքերը հավելել է, որ ոչ քաղցր մթերքները լավ են նախաճաշի համար առաջարկվող սահմանաչափերը պահպանելու համար: Նա տղամարդկանց խորհուրդ է տվել նախաճաշին սահմանափակվել երեք ճաշի գդալ շաքարավազով, իսկ կանանց՝ երկուսից ավել: Սակայն այդ նորմերը կարող են տարբեր լինել՝ կախված օրգանիզմի անհատական առանձնահատկություններից, զգուշացրել է սննդաբանը։ Նրա խոսքով, ակտիվ կենսակերպ վարող մարդիկ կարող են ավելի շատ կալորիաներ կուտակել և իրենց թույլ տալ հավելյալ բաժակ քաղցր թեյ կամ սուրճ:
Բացի դրանից, Սաբաթը նշել է, որ առաջարկվող սահմանաչափերը չեն տարածվում բնական շաքարի վրա, որը պարունակվում է կաթնամթերքի և մրգերի մեջ։ Այն, ըստ մասնագետի, չպետք է խիստ սահմանափակվի, քանի դեռ բժիշկը դա չի թույլատրել։
Ավելի վաղ սննդաբան Քրիստինա Պլոտնիկովան խորհուրդներ էր տվել, թե ինչպես կարելի է նիհարել առանց հացից հրաժարվելու։ Նա առաջարկել է ցորենի հացը փոխարինել ամբողջական հացահատիկի կամ տարեկանի հացով: