Բաղադրիչներ
1. Սոխ՝ 1 գլուխ
2. Սխտոր՝ 2-3 պճեղ
3. Լոլիկը՝ հյութով՝ 3-4 հատ
4. Ձիթայուղ՝ 2-3 ճ/գ
5. Ծաղկակաղամբ՝ 1 գլուխ
6. Աղ՝ 1/2 թ/գ
7. Աղացած համեմի սերմ՝ 1/2 թ/գ
8. Սև պղպեղ
9. Ռեհան, թարխուն՝ 3-5 ճյուղ
Պատրաստման եղանակը
Սոխը, սխտորը և լոլիկը (առանց կեղևի) մանր կտրատել։ Ձիթայուղի մեջև տապակել սոխն ու սխտորը, ավելացնել լոլիկը, տապակել 5-7 րոպե։
Ծաղկակաղամբը բաժանել փոքր մասերի, ցողունները կտրատել բարակ շերտերով, ավելացնել տապակին, աղ անել և համեմել սևպղպեղով ու համեմի աղացած սերմով։
Փակել կափարիչն ու եփել 15-20 րոպե։
Գազօջախից վերցնելուց հետո ավելացնել կտրատած կանաչին։