Բաղադրիչները՝ 2 չափաբաժնի համար
1. Մանդարիններ – 2 հատ
2. Ձու – 4 հատ
3. Ցածր յուղայնությամբ սերուցք – 300 մլ
4. Շաքարավազ – 5 ճ/գ
5. Չորամրգեր – 100 գ
Կարամելի համար
1. Լիկյոր – 4 ճ/գ
2. Շաքարավազ – 8 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարամելը պատրաստելու համար շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, լցնել 2 ճ/գ սառը ջուր և հասցնել եռման աստիճանի: Ավելացնել լիկյորը: Օշարակը լցնել ջերմակայուն կաղապարների մեջ և թողնել՝ սառչի:
2. Չորամրգերը կտրատել: Դեղնուցները և շաքարավազը հարել, ավելացնել սերուցքը և մանդարինի քերած կեղևը, խառնել, ավելացնել 70 մլ մանդարինի հյութ։
3. Ստացված զանգվածը լցնել կարամելով բաժակների մեջ, շաղ տալ չորամրգերը, ամուր փակել և եփել 20 րոպե։
4. Հովացնել սառնարանում, մատուցել սառեցված վիճակում։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am