Աղցան՝ մարինացված բանջարեղենից
Դիտումներ՝ *
10:41 2022-11-13

Բաղադրիչներ

1. Բողկ – 5-6 հատ

2. Երիտասարդ կաղամբ – 200 գ

3. Գազար – 1 հատ

4. Սամիթ – 1 փունջ

5. Շաքարավազ, աղ

6. Ձիթայուղ – 3-4 ճ/գ

 

7. Խնձորի քացախ – 50 գ

8. Բալզամիկ քացախ – 1/2 թ/գ

9․ 1 կիտրոնի հյութ

Woman squeezing lemon juice into glass on table

Պատրաստման եղանակը

Բողկը և գազարը բարակ շերտատել։ Կաղամբը և սամիթը մանր կտրատել։

Կիտրոնի հյութը խառնել աղի, մի պտղունց շաքարավազի, քացախի և ձիթապտղի յուղի հետ։

Բանջարեղենը տեղափոխել ապակե տարայի մեջ, ավելացնել սոուսը և լավ թափահարել։ Թողնել մարինացվի առնվազն 2 ժամ։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը