Բաղադրատոմսը՝ Dr. Живаго սրճարանի սու-շեֆ Ալեքսանդր Միշինի կողմից:
Բաղադրիչներ
1. Վարսակի փաթիլներ – 125 գ
2. Կաթ – 600 մլ
3. Սերուցք – 80 մլ
4. Աղ, շաքարավազ
5. Չամիչ – 50 գ
6. Չորացրած ծիրան – 50 գ
7. Խուրմա – 50 գ
8. Լոռամիրգ – 50 գ
9. Մեղր – 50 գ
10. Դարչին – 2 գ
11. Պնդուկ – 60 գ
12. Կարագ – 60 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Չրերը նախապես թրջել՝ մաքրել, լցնել ջրի մեջ և հասցնել եռման աստիճանի։ Ավելացնել մեղր, դարչին և եփել 10 րոպե։
2. Կաթի մեջ լցնել սերուցքը, վարսակի փաթիլները և եփել: Պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ շիլային ավելացնել չրերից պատրաստված խառնուրդը։
3. Մատուցելուց առաջ ավելացնել կարագը։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am