Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 160 գ
2. Աղ – 1/4 թ/գ
3. Փխրեցուցիչ – 1.5 թ/գ
4. Կակաո – 1/4 բաժակ
5. Կարագ – 100 գ
6. Շաքարավազ – 1.5 բաժակ
7. Ձու – 3 հատ
8. Վանիլին – 1 թ/գ
9. Դառը շոկոլադ (70%) – 350 գ
10. Շոկոլադե կաթիլներ – 150 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Աղը, ալյուրը, փխրեցուցիչը և կակաոն խառնել:
2. Կարագը և շաքարավազը հարել, հերթականությամբ ավելացնել ձվերը, ապա՝ վանիլինը:
3. Շոկոլադը հալեցնել ջրային գոլորշու վրա:
4. Կարագային զանգվածին ավելացնել շոկոլադը, ապա՝ չոր բաղադրիչները: Լավ խառնել:
5. Վերջում կցնել շոկոլադե կաթիլները:
6. Ստացված խմորից թխվածքաբլիթներ ձևավորել, շարել յուղաթղթով պատված տապակին, թխել 10 րոպե, 170 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168․am