Ավանդաբար, օգոստոսի կեսերին մեղվաբույծները գտնվում են մեղրի սեզոնի գագաթնակետին և սկսում են մեղր քամել: Սակայն, ըստ մասնագետների, մեղրը ամենահեշտ կեղծվող մթերքն է, և դրա որակը տարեցտարի վատանում է: Եկեք պարզենք կեղծ մեղրի չորս ամենաակնհայտ նշանները:
Նշան №1
Կոնսիստենցիա. մեղրի հոսքը կտրվում կամ հոսում է գդալից կտորներով:
Նշան №2
Բույր և համ. նման է այրված շաքարի, ունի շոկոլադի, ընկույզի, սոճու համ:
Նշան №3
Խառնուրդ. ազնվամորի, շոկոլադ, ընկույզ և այլն:
Նշան №4
Քաշ. մեկ լիտրը կշռում է 1.4 կգ-ից ոչ պակաս:
Մեղրի առատությունից կարելի է գլուխ կորցնել. ոչ փորձառու գնորդին դժվար է պարզել, թե ներկայացված ապրանքներից որն է ամենահամեղն ու առողջարարը։
Ընդհանուր առմամբ, ըստ մասնագետների, այսօր խանութներում կարելի է գտնել առնվազն 132 տեսակի մեղր, և այդ սորտերի մեծ մասը բնության մեջ գոյություն չունի։
Մասնագետների կարծիքով՝ ամենաարդյունավետ միջոցը մեղրի որակը ստուգելու համար վաճառողից որոշակի սերտիֆիկատ պահանջելն է։ Վկայականը և փորձարկման հաշվետվությունը պետք է լինի յուրաքանչյուր տեսակի ապրանքի համար: Եթե այն բացակայում է, ապա սա որակի վրա կասկածելու պատճառ է։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am