Բաղադրիչներ
1. Հավի կրծքամիս – 4 հատ
2. Սիսեռ – 1 բաժակ
3. Թարմ ռեհան – 1 փունջ
4. Ձիթապտղի յուղ – 3 ճ/գ
5. Չերի լոլիկներ – 15-20 հատ
6. Չոր օրեգանո – 1 պտղունց
7. Չոր ուրց – 1 պտղունց
8. Սև աղացած պղպեղ
9. Ծովի աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սիսեռը թրջել 10-12 ժամ։ Ցանկալի է ամանը դնել սառնարանում:
2. Սիսեռը եփել 60-90 րոպե՝ դափնու տերևների և սև պղպեղի հատիկների ավելացմամբ։
3. Հավի միսը դնել ջեռոցի ամանի մեջ, լցնել ձեթ և համեմունքներ:
4. Խորը ամանի մեջ խառնել խաշած սիսեռը, կիսով չափ կտրատած չերի լոլիկը, ձեռքով պատառոտած ռեհանի տերևները, ավելացնել համեմունքներ ու մեկ գդալ ձեթ, խառնել:
5. Սիսեռաբանջարեղենային խառնուրդը դնել հավի կրծքամսի շուրջը, համեմել աղով և պղպեղով, եփել մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև հավը պատրաստ լինի։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am