Բաղադրիչներ փխրուն խմորի համար՝
1. Սառը կարագ – 100 գ
2. Ալյուր – 200 գ
3. Շաքարի փոշի – 40 գ
4. Ձվի դեղնուց – 2 հատ
5. Աղ – 1 պտղունց
Կրեմի համար՝
1. Կարագ – 125 գ
2. Շաքարավազ – 125 գ
3. Մանրացրած նուշ – 125 գ
4. Ձու – 3 հատ
5. Վանիլին – 1 տուփ
6. Նուշի էսենցիա
7. Ելակի մուրաբա
8. Նուշի թերթիկներ
Պատրաստման եղանակը
1. Պատրաստել տարտի հիմքը: Խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները խառնել և գունդ ձևավորել:
2. Գունդը փաթաթել սննդային թաղանթով և մեկ ժամ պահել սառնարանում:
3. Դրանից հետո ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Խմորի գունդը գրտնակել, վերածել բարակ շերտի:
4. Խմորի շերտը տեղադրել 28 սմ կաղապարի մեջ, պատառաքաղով ծակծկել, ծածկել փայլաթիթեղով, վրան լոբի լցնել և թխել 15 րոպե:
5. Այդ ընթացքում պատրաստել կրեմը: Կարագը հալեցնել գոլորշու վրա, ինչից հետո լցնել թասի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, խառնել:
6. Ավելացնել մանրացված նուշը:
7. Մեկական ձու ավելացնել, վերջում ավելացնել վանիլինը և նուշի էսենցիան:
8. Պատրաստի փխրուն խմորի մեջ ելակի մուրաբա լցնել և հարթեցնել:
9. Վրան զգուշությամբ լցնել կրեմը:
10. Զարդարել նուշի թերթիկներով և նորից դնել ջեռոցը 20 րոպեով:
11. Պատրաստի տարտը սառեցնել, կտրատել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am