Բաղադրիչներ
1. Ընկույզ (աղացած) – 0.5 բաժակ
2. Կարագ (խորանարդաձև կտրատված) – 250 գ
3. Շագանակագույն շաքարավազ – 200 գ
4. Եգիպտացորենի օշարակ – 60 գ
5. Ալյուր – 80 գ
6. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
7. Աղ – 1.8 թ/գ
8. Վանիլինի էքստրակտ – 0.5 թ/գ
9. Ձու – 4 հատ
Ջնարակի համար՝
1. Շաքարի փոշի – 300 գ
2. Կարագ (հալած) – 3 ճ/գ
3. Եգիպտացորենի օշարակ – 1 թ/գ
4. Վանիլինի էքստրակտ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: 28×18 կաղապարը յուղապատել:
2. Թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը:
3. Ցածր կրակի վրա հալեցնել կարագը, ավելացնել շագանակագույն շաքարավազը, եգիպտացորենի օշարակը, խառնել:
4. Վերցնել կրակից, ավելացնել վանիլինը և ձուն, լավ խառնել:
5. Ստացված զանգվածը խառնել ալյուրի հետ և լցնել կաղապարի մեջ: Թխել 25-30 րոպե: Թողնել, որ սառչի:
6. Պատրաստել ջնարակը: Մեծ թասի մեջ հարել կարագը, շաքարի փոշին եգիպտացորենի օշարակը և վանիլինը:
7. Ջնարակը լցնել սառած պիրոգի վրա, կտրատել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am