Բաղադրիչներ
1. Կաթ – 1 լ
2. Ձու – 6 հատ
3. Եգիպտացորենի օսլա – 120 գ
4. Շաքարի փոշի – 150 գ
5. Վանիլին
6. Շերտավոր խմոր – 250 գ
7. Կարագ – 30 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:
2. Կաթը հասցնել եռման, նախապես ավելացնել վանիլինը:
3. Քանի դեռ կաթը տաքանում է, թասի մեջ ձուն խառնել շաքարի փոշու հետ: Ավելացնել եգիպտացորենի օսլան և խառնել, մինչև միասեռ դառնալը:
4. Կաթն աստիճանաբար ավելացնել ձվային զանգվածին, խառնել:
5. Կրեմը դնել ցածր կրակի վրա և անընդհատ խառնելով՝ նորից հասցնել եռման, որից հետո եփել ևս 2-3 րոպե, մինչև կրեմի պնդանալը:
6. Շերտավոր խմորը գրտնակել և տեղադրել նախապես յուղած կաղապարի մեջ՝ տալով տարտի տեսք: Կրեմը լցնել խմորի մեջ և թխել 40 րոպե:
7. Ֆանը պատրաստ է: Մատուցել սառը վիճակում պաղպաղակի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am