Բաղադրիչներ
Բիսկվիթի համար՝
1. Շաքարավազ – 400 գ
2. Ալյուր – 400 գ
3. Կաթ – 1 բաժակ
4. Կարագ – 100 գ
5. Փխրեցուցիչ – 10 գ
6. Ձու – 5 հատ
7. Աղ – 1 պտղունց
Օշարակի համար՝
1. Կաթ – 350 մլ
2. Խտացրած կաթ – 200 մլ
3. Սերուցք – 250 մլ
4. Վանիլին – 1 տուփիկ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Ալյուրը մաղել, ավելացնել աղ և փխրեցուցիչ:
2. Կաթը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել կարագ և խառնելով տաքացնել, մինչև կարագը հալվի: Սառեցնել:
3. Ձվերը լավ հարել շաքարավազի հետ: Հերթականությամբ ավելացնել կաթը և ալյուրը՝ ավարտելով ալյուրով:
4. Պատրաստի խմորը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ և թխել 40-45 րոպե:
5. Օշարակի համար խառնել կաթը, խտացրած կաթը և սերուցքը, ավելացնել վանիլին:
6. Պատրաստի պիգորը տեղափոխել իր չափից ավելի մեծ կաղապարի մեջ, պատառաքաղով ծակծկել և կաթնային խառնուրդը լցնել վրան:
7. Ծածկել փայլաթիթեղով և ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանը: Առավոտյան պիրոգը պատրաստ է:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am